De erbarmelijke toestand

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Aan het eind van de vorige eeuw werd duidelijk dat er maatregelen moesten worden getroffen tegen de erbarmelijke toestand waarin vele mensen woonden. Vooral in de grote steden waren er na 1870 in kantoor huren assen snel tempo wijken gebouwd van slechte kwaliteit. Men woonde er dicht op elkaar, in kleine slechte woningen. Grote gezinnen woonden veelal in één kamer waar werd gekookt, geslapen en soms huisarbeid werd verricht. De woningen waren vochtig en donker, en hadden geen voorzieningen. De gezondheid van de mensen had erg te lijden. Het begon duidelijk te worden dat er wat aan gedaan moest worden. In september 1899 werd daarom door de minister van Binnenlandse Zaken Goeman Borgesius het wetsontwerp voor de Woningwet (Wonw) ingediend. In 1901 werd het kantoor huren lelystad wetsontwerp aanvaard; de wet trad op 1 augustus 1902 in werking.
De Woningwet 1901 regelde vier onderwerpen: 1 Bestaande bouw. Er werden voorschriften gegeven die tot doel hadden verkrotting te voorkomen en die het mogelijk maakten om de bestaande woningen te verbeteren. 2 Nieuwbouw. De gemeenten moesten een zogenoemde bouwverordening vaststellen waarin regels werden gesteld waaraan nieuwbouw moest voldoen. 3 De plaats waar gebouwd mocht worden. De gemeenten moesten een uitbreidingsplan maken; dat gedeelte betrof dus de ruimtelijke ordening. 4 Geld voor woningbouw. De wet bood de kantoor huren zaandam mogelijkheid om met overheidssubsidies instellingen, meestal woningbouwverenigingen, te stimuleren woningen te bouwen.
In 1965 is het onderdeel ruimtelijke ordening uit de Woningwet gehaald en heeft een eigen regeling gekregen in de Wet op de Ruimtelijke Ordening, de voorganger van de huidige Wet ruimtelijke ordening. De regels in de Woningwet zijn gemoderniseerd maar hebben nog steeds betrekking op bestaande bouw, nieuwbouw en kantoor huren ede op subsidiëring van woningbouw. In dit hoofdstuk komen de regels voor de bestaande bouw en voor bestaande situaties aan de orde. Doel van deze regels is dat: bestaande bouwwerken aan technische en welstandseisen eisen voldoen en terreinen in goede staat zijn; het gebruik van bestaande bouwwerken en terreinen aan de eisen voldoet; en er op de juiste wijze wordt gesloopt.

17 gedachten over “De erbarmelijke toestand

  1. Thank you a bunch for sharing this with all folks you really recognise what you are talking approximately! Bookmarked. Kindly additionally talk over with my website =). We may have a link alternate contract among us!

  2. 231531 379821Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read? 896159

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.