Economische rationaliteit

U zult zichzelf een grote -financiële gunst bewijzen als u elk van deze gokken opvat als onderdeel van een verzameling kleine gokken en als u zichzelf daarbij een mantra voorhoudt die u veel kantoor huren rotterdam dichter bij de economische rationaliteit zal brengen: ‘een paar keer winnen, een paar keer verliezen’. Het belangrijkste doel van de mantra is uw emotionele reactie wanneer u verliest onder controle te brengen. Als u erop kunt vertrouwen dat de mantra effectief is, moet u hem in herinnering roepen wanneer u moet beslissen al of niet in te gaan op een klein risico met een positieve verwachte waarde. Denk daarbij aan de volgende voorwaarden voor een effectief gebruik van de mantra: • Hij werkt wanneer de gokken werkelijk onafhankelijk zijn van elkaar; hij is niet van toepassing op meervoudige investeringen in dezelfde bedrijfstak die in samenhang kunnen kelderen. • Hij werkt alleen als het mogelijke verlies u geen aanleiding geeft om u zorgen te maken over uw totale rijkdom. Wanneer u het verlies beschouwt als belangrijk slecht nieuws over uw kantoor huren zwolle economische toestand, moet u uitkijken! • Hij mag niet worden toegepast op gokken op lange termijn, waarbij de kans op winst voor elke gok heel klein is.
Als u beschikt over de emotionele discipline die deze regel vereist, zult u nooit een kleine gok op zichzelf beoordelen of een kleine gok afwijzen vanwege afkeer van verlies totdat u werkelijk op uw doodsbed ligt, en zelfs dan niet.
Het is niet onmogelijk om dit advies op te volgen. Ervaren handelaren op financiële markten leven het elke dag na door zich tegen de pijn van verlies te beschermen met behulp van het stellen van brede kaders. Zoals al eerder is vermeld, weten we op dit moment dat proefpersonen bijna van hun afkeer van verlies genezen kunnen worden (in een bepaalde context) door kantoor huren amsterdam hen te laten ‘denken als een handelaar’, net zoals ervaren handelaren in honkbalplaatjes minder gevoelig zijn voor het bezitseffect dan nieuwelingen. De proefpersonen namen riskante beslissingen (om gokken waarbij ze konden verliezen aan te nemen of af te wijzen) onder verschillende instructies. Binnen de conditie van een smal kader werd hun gevraagd ‘elke beslissing te nemen alsof die de enige was’ en hun emoties te accepteren. De instructies voor een breed kader bij het nemen van de beslissing bevatte de formuleringen: ‘Stel je voor dat je een handelaar bent’, ‘Je doet dit de hele tijd’ en ‘Behandel kantoor huren arnhem deze beslissing als een van een groot aantal geldelijke beslissingen die met elkaar een portefeuille opleveren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.