Organisatie in ontwikkeling

Gerelateerde afbeelding

Het maken van een of meerdere van de hiervoor genoemde fouten kan buitengewoon kostbaar zijn en enorme consequenties hebben voor organisaties. Zo slaagt een organisatie er bijvoorbeeld niet in om tijdig nieuwe producten of diensten op de markt aan te bieden tegen concurrerende prijzen en/ of kwaliteit. Dit kan leiden tot krimpende budgetten, ontslagen en grote onzekerheid en stress voor overige werknemers. Veel
van de hiervoor genoemde gemaakte fouten zijn echter vermijdbaar. Kotter heeft acht fasen gedefinieerd voor het succesvol doorvoeren van acht fasen grote veranderingen:
Maak duidelijk dat er sprake is van een zeer urgente situatie. Als er geen sprake is van een ‘vijf voor twaalf’g evoel, dan zal het moeilijk zijn om het management op het juiste niveau te mobiliseren dat zich committeert flexplek huren rotterdam om voldoende tijd en energie te stoppen in een veranderingsproces. 2 Stel een coalitie van leiders samen. Het is essentieel dat er een team van leiders wordt samengesteld, die genoeg macht hebben om veranderingsprocessen te leiden. Die leiders moeten in deze coalitie nauw samenwerken. In geen enkele organisatie kan de algemeen directeur als enige veranderingsprocessen succesvol leiden. 3 Ontwikkel een visie en strategie. Zorg ervoor dat er een visie wordt ontwikkeld die richting geeft aan het veranderingsproces. Ook moeten er strategie├źn komen die erop gericht zijn deze visie te implementeren. 4 Communiceer de ‘veranderingsvisie’. Het is van groot belang dat de visie continu wordt uitgedragen en dat de coalitie van leiders voorbeeldgedrag laat zien. 5 Zorg voor breed empowered-action. Het is belangrijk dat er risico’s worden genomen en dat er ruimte is voor niet-conventionele idee├źn, activiteiten en acties. Verder zullen structuren en systemen moeten worden aangepast die veranderingsvisies zouden kunnen ondermijnen. 6 Genereer het korte-termijnresultaat. Zichtbare verbeteringen in het resultaat van de organisatie moeten worden gepland en gerealiseerd. Personen die aan deze resultaten hebben bijgedragen, moeten hiervoor erkenning krijgen en worden beloond. 7 Consolideer het resultaat en genereer nog meer veranderingen. Het is essentieel dat behaald resultaat wordt behouden en dat het veranderingsproces wordt flexplek huren amsterdam versterkt met nieuwe projecten, thema’s en personen die veranderingen kunnen leiden. Zorg dat je mensen aanneemt, ontwikkelt en promoot, die in staat zijn de veranderingsvisie te implementeren. 8 Zorg dat nieuwe benaderingen in de cultuur zijn verankerd. Betere resultaten worden bereikt door een klant- en productiviteitsgericht gedrag alsmede door meer en beter leiderschap en effectiever management. De relatie tussen nieuw gedrag en het succes van de organisatie moet worden uitgedragen in de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *